Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 1 март ще се състои концерт на ДФА „Българче” и МТА „Браво”

22 февруари 2016 13:34,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 673

Концерт на Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво” ще се състои на 1 март от 18.30 часа в залата на Драматичния театър „Стефан Киров”. Проявата е част от честванията на Националния празник на България 3-ти март, организирани от община Сливен.

 

ДФА „Българче” е създаден през 1974 г. към Народно читалище „Хаджи Димитър” и Основно училище „Христо Ботев”. Има участия във фолклорни фестивали в Турция, Словения, Испания, Унгария, Гърция, Чехия, Италия и др.

 

МТА „Браво” започва своята дейност през 2004 година. Съставът е участвал във фолклорни фестивали в Унгария, Турция, Италия, Чехия, Франция, Република Корея, Мексико и Полша.

 

В съставите на български народни танци и песни се обучават около 100 деца. И двата състава участват в празничните общински прояви.

 

Художествени ръководители и хореографи са Станка Иванова и Иван Добрев. Ръководител на хора е Петя Григорова. Ръководител на оркестъра - Стайко Стайков. Корепетитори -Тодор Маслинков и Желязко Митев. Ръководител на подготвителната танцова група е Десислава Стойкова.