» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Крепост "Туида" организира първата от поредицата "Исторически работилници"

24 February 2016 13:53,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 649

Първата от поредицата „Исторически работилници“ ще се проведе на крепост "Туида" от 10 до 13 часа на 27 февруари. "Тема на първата работилница ще бъде "Соколарството – един древен занаят и Мартеницата – наследство от прадедите ни", съобщи Мая Иванова, ръководител на крепост "Туида". Тя посочи, че е неoбходимо тези, които желаят да вземат участие в проявата, да се запишат предварително на тел. 0895 467 289, най-късно до 26 февруари.

 

"Идеята на екипа на крепост „Туида“ е всяка събота от месец март до месец октомври да се провеждат тематични „Исторически работилници“, като предварително ще бъдат обявявани темата и условията за участие. Работата ще бъде насочена в модули - занаяти изкуства, кухня, обичаи; военно дело на българите и облекло; демонстрации - езда. Целта на „Историческите работилници“ е да запознае публиката с бита и културата на българите, и да онагледи начина им на живот", каза Мая Иванова.

 

По време на работилниците ще се изработват различни изделия в зависимост от темата и модула, които участниците ще могат да си избират. Екипът на крепост "Туида" ще осигурява необходимите материали и затова за работилниците ще има такса от 3 лева.