Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 19 март 2010 година от 15.00 часа в заседателната зала на областна администрация

19 март 2010 17:10,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1261
снимка

Днес, 19 март 2010 година от 15.00 часа в заседателната зала на областна администрация, областният управител г-н Марин Кавръков връчи официално договорите на спортните клубове от Област Сливен, кандидатствали по програмата «Спорт за децата в свободното време - 2010 г.» на Министерство на физическото възпитание и спорта.

Г-н Марин Кавръков сподели, че в последните години спортната общественост, спортните деятели и граждани на Сливен са направили много за спорта и спортнате бази. На 1000 души население Сливен е на първо място в България по кв.метра добре подържани и отремонтирани спортни бази. Това е предпоставка и за отличното представяне на сливенските спортисти, които комплексно по всички видове спорт се нареждат на едно от първите места в България.

Областния управител благодари на спортните клубове и им пожела да работят в тази насока, защото децата заслужават повече, а когато децата се занимават със спорт това ги дисциплинира, създава навици и влияе благоприятно на тяхното здраве. Той обеща, че Областна администрация ще е винаги на разположение ако имат проблеми с дейността си.

Г-н Николай Даков, гл. експерт от МФВС за Сливен, Ямбол и Стара Загора, направи кратко представяне на програмата. Той сподели, че за разлика от предишни години, когато е имало по 2-3 проекта на територията на областта, тази година има одобрени 12 проекта. На територията на област Ямбол има одобрени само 4 проекта, а в област Стара Загора ще се реализират 5 проекта. Общата стойност на проектите, които спортните клубове от областта ще реализират възлиза на 40 000 лв. Вече на клубовете са приведени 90 % от сумата и те могат да изразходват средствата по утвърдените финансови планове.

Безплатни занимания ще се провеждат по лека атлетика, тенис на корд, вдигане на тежести, джудо, карате, колоездене, ориентиране, спортни танци. Повечето по заниманията ще се провеждат в базите на училищата.

Програмата ще се изпълни от клубовете в рамките на 4 и 8 месеца в зависимост от средствата, които са одобрени.

В края на срещата г-н Николай Даков се обърна към спортните клубове да презентират програмата пред обществеността и да поставят на видно място в залите, график на заниманията по вид спорт.

Снимки

снимкаснимка