Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен ден за биволовъдите организира Областна администрация Сливен

19 март 2010 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1398
снимка

На 19.03.2010 г. от 11.00 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен се проведе Информационен ден за мерките по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/. Обучението беше насочено към биволовъдите от цялата област.

 

Присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев, началник отдел „Регионално развитие” г-жа Петя Качарова и главен експерт г-жа Антония Сивева. Участие взеха и директорът на РВМС – Сливен д-р Пламен Пенчев и експерти от ОД „Земеделие” Сливен.

 

Информационният ден беше открит от областния управител г-н Марин Кавръков, който отбеляза, че това е поредната инициатива, с която Областна администрация съдейства за възстановяването на популацията и по-нататъшното развитието на подотрасъл биволовъдство.

 

Лекторът ст.н.с. д.с.н. проф. Цонка Пеева – директор на „Земеделски институт” Шумен и председател на Българската национална асоциация за развитие на биволовъдството /БНАРБ/, запозна присъстващите с дейността на асоциацията. Тя представи новостите в развитието на биволовъдството в България и света и по-конкретно в Индия, Пакистан и Филипините.

 

Г-жа Пеева направи презентация на мерките от Програмата за развитие на селските райони с акцент върху Мярка 214 "Агроекологични плащания".

 

След влизането в сила на Наредба №11 за условията и реда за прилагане на Мярка 214 от ПРСР, биволовъдите, отговарящи на определени условия, могат да получат безвъзмездна помощ в размер на 200 евро на глава животно.

 

На присъстващите бяха раздадени и материали за всички мерки по ПРСР и книги за развитието на биволовъдството: „Практически съвети за отглеждане на биволи” и „Съвременно биволовъдство”.

 

Информационният ден се организира по инициатива на областния управител г-н Марин Кавръков и е във връзка с изпълнението на Оперативна цел 3 „Стимулиране развитието на конкурентоспособно селско стопанство в Област Сливен” от Оперативния план за 2010 г. Това е и една от антикризисните мерки, които Областна администрация Сливен предприема в областта на селското стопанство.

Снимки

снимкаснимка