Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Договорът за управление и стопанисване на ВиК мрежите беше подписан днес в Областна администрация Сливен

26 февруари 2016 15:35,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 680
Снимка 1

На 26.02.2016 г. на официална церемония в Областна администрация Сливен беше сключен договорът за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на област Сливен. Това стана по време на заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/.

В заседанието участваха Татяна Петкова - областен управител на област Сливен и председател на общото събрание на АВиК, Стефан Кондузов, Шериф Кувънджъ и Атанас Атанасов - представители на общините Сливен, Котел и Твърдица в общото събрание. Присъстваха още инж. Севдалин Рашев - управител на „ВиК-Сливен“ ООД, Камен Костов - заместник областен управител, Ивета Маринова - началник отдел „Стратегическо управление“ в Дирекция „ВиК“ на МРРБ, както и експерти от министерството, Областна администрация Сливен и община Сливен.

Подписи под документа положиха областният управител на област Сливен Татяна Петкова, от една страна, и управителят на „ВиК-Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев, от друга страна.

Преди това членовете на общото събрание приеха „Водоснабдяване и канализация” ООД – Сливен, да стопанисва, поддържа и експлоатира ВиК системите и съоръжения, както и да предоставя ВиК услуги на потребителите, съгласно разпоредбите на Закона за водите и Правилника за организацията и дейността на АВиК.

Областният управител благодари за взетото решение. „Подписването на този важен договор стана възможно благодарение на проявеното разбиране и съдействие от страна на общинските съвети, на кметовете, представляващи общините в асоциацията, на експертите от Областната администрация – Сливен, ангажирани с дейността на Асоциацията по ВиК, на служителите в общинските администрации, и разбира се, на експертите от Дирекция „Водоснабдяване е канализация” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с чиято помощ бяха отстранени всички неясноти и въпроси,“ подчерта г-жа Петкова.

От своя страна Ивета Маринова от МРРБ също благодари на г-жа Петкова и изтъкна, че това е най-добрата организация на заседание на АВиК до момента. Изказа благодарност и на всички, участвали в дългия процес на подготовка на договора.

По време на заседанието членовете на АВиК приеха бюджета на асоциацията за 2016 г, както и отчетите за дейността и изпълнението на бюджета й за 2015 г.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5