» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Делегация от Тараклия посети Общинския съвет в Сливен

02 March 2016 10:44, Obshtinski savet - Sliven
Emission of: Municipal Council-Sliven 8 years ago, number of readings: 700
Среща с Тараклия

Делегация от Тараклия се срещна с председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев и заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров.

Делегацията беше придружавана от Иван Иванов - председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център Сливен и бивш общински съветник. В състава са: Олег Гаризан - кмет на населеното място предимно с гагаузко население Копчак, Иля Лещев - мениджър по корпоративно развитие на научно-производствено предприятие, Валерий Нейкулов - помощник на председателя на район Тараклия в Република Молдова и Дмитрий Курдов – представител на неправителствена организация.

Те запознаха ръководството на Общинския съвет със своите планове да инвестират в областта на електротехническата промишленост в Сливен.

Димитър Митев гарантира подкрепата на съветниците. По думите му Общинският съвет няма да създава административни пречки за осъществяване на инвестиционното им намерение.

Делегацията се срещна с членове на Комисията за Европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи и Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център Сливен.

По рано те са осъществили срещи с областния управител и кмета на Сливен.