Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов участва в 17-та конференция по електронно управление

12 март 2016 12:15,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 649
Снимка 1

На 10-11.03.2016 г. заместник областният управител Камен Костов взе участие в 17-та годишна конференция по електронно управление под надслов „Големите промени в електронното управление“. Тя беше под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Организатори бяха ICT media, а съорганизатори - Министерството на транспорта и информационните технологии и Националното сдружение на общините.

Според вицепремиера Томислав Дончев повече от един милиард лева годишен разход ще бъдат спестени, ако се въведе електронно управление на държавата. 3000 услуги предоставя администрацията на гражданите. До 2020 година се очаква всички те да бъдат електронни. Очаква се до 2017 г. да продължи изграждането на основата на електронното управление. След това ще бъдат електронизирани приоритетните за гражданите административни услуги. По същото време следва да се случат електронното здравеопазване и правосъдие. Ще има регистър, който ще премахне нотариално заверените пълномощни, а идентификацията ще става не с лична карта, а на смартфон или таблет.

Законът за електронната идентификация и необходимостта от Единен системен интегратор бяха основните теми на конференцията в София.