Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Ремонтът на ж.п. гарата в Сливен е инвестиция в бъдещето на града ни

15 март 2016 14:50,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 698
...

"Ремонтът на ж.п. гарата в Сливен е инвестиция в бъдещето на града ни и той да става все по-красив, и по-привлекателен. Това е най-голямата инвестиция на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и благодаря на министър - председателя Бойко Борисов и на министъра на транспорта Ивайло Московски за спазения ангажимент всичко това да се случи в нашия град. Надявам се, че след 210 дни, заедно ще открием една модернизирана и привлекателна сграда на нашата ж.п. гара", заяви кметът на Сливен Стефан Радев по време на официалната церемония по започване на ремонтните дейности на железопътната гара в града. Той изрази готовност Община Сливен да съдейства на фирмата-изпълнител за реализацията на проекта. "Строителите може да разчитат през цялото време на изпълнение на проекта на подкрепата на общината. Разбира се, ние ще следим и за това ремонтът да се извършва качествено и в срок", каза още градоначалникът.

Официален старт на строително-ремонтните дейности на железопътна гара - Сливен беше даден днес. На събитието присъстваха инж. Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, областният управител на Сливен Татяна Петкова, кметът на Сливен Стефан Радев, заместник-областният управител Камен Костов, заместник-кметът Стефан Кондузов, граждани и гости на града.

Ремонтът ще се осъществи със средства от Държавния бюджет за НКЖИ. Стойността на обекта възлиза на 2 786 110 лв. и е най-голямата инвестиция в сградния фонд на Компанията през последните години. Предвиденият срок за изпълнение е 210 календарни дни.

"Радвам се, че точно в град Сливен имаме възможност да направим най-голямата си инвестиция в сградния фонд през последните години. Сред основните ни приоритети не е само изграждането на базисна инфраструктура, но и модернизирането на приемните здания, както и гаровите комплекси. За да бъде изцяло извършен процесът на рехабилитация на железопътната инфраструктура, е необходимо и превеждането на приемните здания в съответствие със съвременните европейски изисквания. С умело съчетание на съвременни материали и технологии, в началото на 2017г. железопътна гара - Сливен ще придобие нов облик", обяви инж. Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Той категорично заяви, че за удобството на гражданите е създадена организация строително - ремонтните работи да се изпълняват при нормално функциониране на гарата, за да не и пречат на движението и графика на влаковете и на пътникопотока. „Искам да Ви уверя, че самата гара ще бъде изпълнена по всичките европейски изискания, свързани с правата и условията на достъп на лицата с намалена подвижност", каза още инж. Минчев.

Приемното здание на жп гара - Сливен е строено през 1963 год. и оттогава до сега са извършвани само частични ремонти.

През август миналата година темата за ремонта на гарата беше поставен от сегашния кмет Стефан Радев и народния представител Мария Белова на среща с министъра на транспорта Ивайло Московски.

Снимки

.........