Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на официалния старт на ремонта на сливенската жп гара

15 март 2016 15:12,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 684
Снимка 1

На 15.03.2016 г. беше даден официален старт на строително-ремонтните дейности на приемната сграда на железопътната гара в Сливен. Официални гости бяха областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев, инж. Бисер Минчев – главен ревизор по безопасността в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, Симеон Атанасов – представител на изпълнителя, заместник областния управител Камен Костов и заместник-кметът Стефан Кондузов.

В приветствието си Татяна Петкова каза, че това е крупна инвестиция за града, която ще допринесе за европейския му облик. „Има огромна необходимост гарата да бъде основно ремонтирана, както и да отговаря на европейските стандарти за достъпна среда за хора с увреждания“, каза още тя и пожела успешен старт на проекта.

Дейностите ще бъдат извършени от „Трейс София“ със средства от държавния бюджет за НКЖИ. Стойността на обекта възлиза на 2 7861 10 лв. с ДДС, като това е най-голямата инвестиция в сграден фонд на компанията през последните години. Предвиденият срок за изпълнение е 210 календарни дни.

Железопътната гара в Сливен е открита през 1907 г., а сегашната й сграда е построена през 1963 г. До момента не е извършван основен ремонт. Тя е без отопление от много години. Прозорците са счупени, от козирката пред пероните липсват цели парчета, а единствената тоалетна в мазето е неизползваема.

Настоящият проект предвижда поставяне на хидро- и топлоизолация на сградата, ремонт на помещенията, отоплителната, водопроводната и електрическата инсталацията. Ще бъдат направени обособени чакални, включително за майки с деца и хора с увреждания, търговски обекти. Заложено е около сградата да бъдат подменени настилките и да се възстановят градинките. Ще се направи ремонт на първи перон и козирката към него. Ще бъде изградена ограда между подлеза и сградата на гарата, за да се ограничи пресичането на жп линията. Според договора с изпълнителя, гаранцията за изпълнението на ремонтните дейности е 15 години.

За периода на ремонта гарата ще функционира нормално.

Снимки

Снимка 2Снимка 3