» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проверени са 40 преместваеми обекта, има 28 заповеди за премахване

16 March 2016 15:20,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 695
...

"Общинска комисия е проверила за законност 40 преместваеми обекта на територията на целия град", съобщи днес на пресконференция заместник – кметът на община Сливен Стефан Кондузов. Комисията е съставила 32 констативни акта. Издадени са 28 заповеди за премахване. Три обекта са били премахнати доброволно от техните собственици.

 

„Преместваемите обекти по главната улица трябва да бъдат разположени по схема, одобрена от главния архитект, каквато в момента няма. Наемателите трябва да имат сключени договори с общината и да си плащат наемите. Оказва се обаче, че на повечето търговци са изтекли договорите, или не отговарят на статута си на преместваеми обекти”, посочи Кондузов.

 

Заведението на фонтана „Кълбото“ в градинката „Татар Мезар“ ще бъде премахнато. Изпратена е покана на собственика, но той не я е приел. След изтичане на законовия срок ще се пристъпи към принудително премахване на обекта, каза зам.-кметът в отговор на журналистически въпрос.

 

За бъдеще общината обмисля проектиране на еднотипни преместваеми обекти, които да бъдат в унисон с градската среда. „Най вероятно ще останат само павилионите за продажба на вестници. За празници ще има подвижни павилиони по главната улица на Сливен, но те също трябва да се изграждат по определен законов ред”, каза още Кондузов.