» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

днодневно обучение за работа по младежки проекти се провежда днес от 10.30 часа в залата на Областна администрация – Сливен.

24 June 2008 15:48,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1086
222

Организатор е Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/. В обучението участват над 30 представители на неправителствени организации, работещи с млади хора, училищни и читалищни настоятелства от Сливенска област.

Форумът беше открит от зам.-областния управител Фатме Мустафова. „Днешното обучение е много полезно, защото освен че ще бъде представена новата визия на младежката политика в България, ще бъдат разгледани и съвсем практически проблеми", отбеляза в приветствието си г-жа Мустафова. Като пожела на добър час на форума, тя допълни: „Вярвам, че тази програма е много добър национален инструмент, тъй като дава възможност за реализиране на вашите идеи, за срещи на връстници и съмишленици, осигурява поле за личностно развитие и реализация".

Мария Лазарова – началник отдел в главна дирекция „Политика за младежта" към ДАМС, представи Програмата за младежките дейности 2008-2010 г., като се спря обстойно на постигнатите досега резултати и новите възможности. Основната цел на програмата е да помогне на младите хора да реализират своите идеи. Тя е насочена към подрастващи от 14 до 18 г. и младежи – 18-35 г. Регионалните експерти на ДАМС по места ще помагат за коректното подготвяне на проектните предложения, за да се отстранят своевременно нередностите и несъответствията, които биха попречили за тяхната реализация.

Като сериозни постижения на Програмата за младежки дейности 2008-2010г. бяха изтъкнати възможността за закупуване на технически средства, увеличеният размер за финансиране по отделните проекти, опростената процедура за кандидатстване, удължаването на срока за отчитане и др.

Участниците в обучението се запознаха как се разработват проекти за младежки дейности, а след обяд ще имат възможност и сами да участват в разработването на проектни идеи.

Photos

333344