Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев удостои театър „Класика” с плакет на община Сливен

30 март 2016 09:43,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 576
...

Със заповед на кмета Стефан Радев с плакет на община Сливен беше удостоен театър „Класика” при ГПЗЕ „Захарий Стоянов”, по повод 25 години от създаването на ученическия театър към езиковата гимназия в града.

 

Отличието връчи заместник - кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, снощи на сцената на зала „Зора”, преди премиерното представление "Има един народ" – драма в пет действия от Соня Келеведжиева, учител по български език и литература в гимназията, създател, ръководител и вдъхновител на театър „Класика".

 

Соня Келеведжиева получи поздравителен адрес от кмета на Сливен. „Със своя всеотдаен труд Вие създадохте училищния театър и го превръщате в едно духовно пространство, където се съхраняват най-старите и дълготрайни човешки ценности. Приемете моите и на общинската администрация поздравления за цялостната Ви професионална, обществена и житейска отдаденост, за което бяхте удостоена с почетния знак за граждански принос на Общинския съвет в Сливен”, казва в поздравителния адрес кметът Стефан Радев. „Пожелавам на Вас и Вашите ученици здраве и професионални успехи, да продължавате да работите за запазването на българската култура и идентичност и най-вече за качеството на образованието в нашия град.”

 

Председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев връчи отличието «За граждански принос», с което общинската съветничка Соня Келеведжиева беше удостоена през февруари тази година по повод годишнината на театър «Класика».

 

„Приемам с благодарност тази награда за всички онези близо 250 млади хора – ученици, актьори, театрали, които през тези 25 години бяха заедно с мен, с които заедно създадохме територия на духа”, каза Келеведжиева.

 

Спектакълът на сегашните ученици от езиковата гимназия "Има един народ", е посветена на 140-тата годишнина от Априлското въстание, отворило „люта рана” в сърцата на поробителя, начертало пътя на свободата българска. Постановката на Соня Келеведжиева е „пътуване” по кървавите пътеки на свободата от "Има един народ, който не чува, не вижда…" до "Има един народ, който помни…"