Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет Сливен ще заседава на 31 март

30 март 2016 10:08, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 години, брой четения: 648
zasedanie mart

Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 31 март 2016 година от 9 часа в заседателната зала на

община Сливен. В предварителния дневен ред са включени за разглеждане и решение 43 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Очаква се в дневния ред ще бъде включена и допълнителна точка за промяна в градската транспортна схема. Това обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/. В пресконференцията взеха участие заместник-председателите на Общинския съвет Деян Дечев /БСП/ и Кирчо Димитров /Реформаторски блок/, както и председателят на постоянната комисия за установяване на конфликт на интереси Борислав Павлов /„Единни за Сливен”/.

„Предстои една изключително тежка и отговорна сесия на Общинския съвет. Безспорно най-важната тема, която ще бъде дебатирана е за вземане на решение на облигационен заем за 25 милиона лева”, каза Димитър Митев.

Димитър Митев представи основните въпроси, които в четвъртък съветниците ще разглеждат. Сред тях е изменение и допълнение на Бюджета на общината за тази година, промяна в структурата на общинската администрация, свързана с кметствата на населените места, определяне на възнагражденията на кметовете на кметствата. Ще бъдат обявени и конкурси за избор на управители на „Общинска охрана и СОТ-Сливен” ЕООД, ОП „Общински пазари” и ОП „Земеделие, гори и водни ресурси”. Ще бъде актуализирана Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти. Важно решение ще бъде и създаването на Временна комисия за изработване на проект на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен по предложение на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта. Ще бъде приета „Общинска стратегия за развитие на социалните услуги /2016-2020/ година в община Сливен”. Има точки за прекратяване на съсобственост, за отпускане на финансови средства, персонална пенсия и финансови помощи.

42 декларации на общински съветници по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси са поместени в сайта на Общинския съвет. Подадени са и 42 декларации на кмета на град Сливен и кметовете на кметства в общината. Това съобщи Борислав Павлов.

Дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от заседанията на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/