Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация – Сливен бе наградена по случай професионалния празник на служителите от българската държавна администрация – 23

24 юни 2008 15:51,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1070
555

Отличието в категория „Разбираема България" - грамота и плакет за утвърждаването и популяризирането на правилата за транслитерацията, бе връчено на областния управител Христина Чолакова от Димитър Димитров – министър за един ден. Това стана вчера на коктейла в резиденция „Бояна", който по традиция даде министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

В приветственото си слово министър Василев отбеляза позитивните неща, случили се през последните години в публичния сектор – десетки хиляди обучени по информационни технологии и по чужди езици, хиляди нови компютри и друга техника, модерни закони, които гарантират по-лесни процедури и повече прозрачност. В много общини обслужването се извършва в приветливи и добре организирани офиси. Вече влезе в действие и задължението за гъвкаво работно време на звената за обслужване. Той поздрави присъстващите с успешния старт на Оперативната програма „Административен капацитет".

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова на свой ред благодари на служителите от Областната администрация, както и на общините от областта, които с готовност се включиха в съвместната работа по проект „Разбираема България".

Връчени бяха и други отличия за принос в модернизирането на държавната администрация, но сред областните администрации в страната сливенската беше единствената наградена.

Снимки

666