Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението се проведе днес – 25 юни, в залата на Областна администрация – Сливен.

25 юни 2008 08:51,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1218
2432

То бе свикано от областния управител Христина Чолакова в изпълнение на План-програма на областната комисия, приета на учредителното заседание на 22.04.2008г.

Въз основа на представената информация от общините, Областно пътно управление, ОД „Полиция", РД „Автомобилна администрация" и Сдружение на таксиметровите водачи бе направен анализ на състоянието на безопасността в област Сливен и бяха приети мерки за нейното повишаване. Като основни причини за транспортните произшествия бяха изтъкнати лошото състояние на инфраструктурата, недобрата проводимост на пътищата вследствие на натовареността на движението, нарушаване на правилата за движение от всички участници, сериозни пропуски в подготовката на водачите на МПС.

Андон Дюлгеров – гл. експерт от община Сливен, информира за предстоящите промени в организацията на движение в централната градска част и въвеждането на еднопосочно движение по част от бул. „Цар Симеон", за да се ограничат инцидентите на т.нар. „стъклено кръстовище" с бул. „Илинденско въстание".

Г-жа Чолакова получи уверение от Николай Колев – гл. инспектор в сектор „Пътна полиция", че са взети необходимите мерки за организацията на движение в района на Петолъчката когато на полигон „Ново село" се провеждат учения. При необходимост с наличния състав, осъществяващ контролната дейност, ще бъде подпомогнато регулирането на движението в този участък. Той оцени като неефективно предложението за отклоняване на товарните автомобили от Ямболската детелина с цел облекчаване на път I-6, тъй като състоянието на пътищата е лошо.

Старши експертът от РИО на МОН Славка Тошева връчи на г-жа Чолакова в качеството й на председател на Областната комисия по безопасност на движението папка с обобщените предложения за подобряване на безопасността на движение, направени от ученици, участвали в общинско състезание. От своя страна г -жа Чолакова предложи през летния сезон чрез местните радиостанции Областната комисия по безопасност на движението да апелира към преминаващите през област Сливен водачи за спазване на правилата за безаварийно движение.

Комисията препоръча на кметовете на общини и ръководството на Областно пътно управление в 7-дневен срок да се провери състоянието на уличните канавки от републиканската и общинските пътни мрежи с цел по-добрата им проводимост. Препоръчано бе на Община Сливен да се провери законосъобразна ли е търговската дейност на продавачите на плодове в района на с. Калояново по път I-6 и дали се използва площта от 10 дка, предоставена за пазарище. Общината трябва да изясни още дали дължи на държавата такса за това пазарище.