Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха се възможности за изучаване на китайски език в Сливен

01 април 2016 17:44,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 630
...

Възможностите за сътрудничество в областта на културата и изучаване на китайски език в Сливен бяха тема на разговор между зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова и доц.д-р Лонг Тао от институт „Конфуций“ към Великотърновския университет. Организацията си сътрудничи с редица образователни институции в страната, като организира курсове по изучаване на китайски език за деца и възрастни, обучение по китайските бойни изкуства и редица културни и образователни събития. „Ние популяризираме китайската култура като осигуряваме доброволци за изучаване на китайски език и помагаме за обучението на студенти в Китай“, каза Лонг Тао.

Зам.-кметът Пепа Чиликова подчерта, че има възможности за реализиране на идеите в нашата община. Тя пое ангажимент с екипа си да направи проучване на интереса, след което да изготви конкретно предложение за съвместна работа с институт „Конфуций“.

„В детските градини, училищата, филиалите на висшите учебни заведения е възможно да има желание както към изучаване на китайски език, така и към китайските бойни техники за самоотбрана. Смятам, че сътрудничеството ни в областта на културата, образованието ще бъде един много полезен и двустранен процес“, каза Чиликова.

Доц.д-р Лонг Тао беше придружаван от Ивайло Пасков – студент във Велико Търново. Срещата се проведе по инициатива на директора на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – Жельо Радев и директора на Седмична детска градина „Калина“ – Таня Терзиева.

Снимки

......