Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен беше открита Втората Национална среща на галериите в България

04 април 2016 13:47,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 744
Снимка 1

На 04.04.2016 г. в зала „Май“ беше открита Втората Национална среща на галериите в България. Директорът на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен Даниела Ненчева представи целите на двудневния форум. Приветствия към участниците отправиха Татяна Петкова – областен управител на област Сливен, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, серж. Никълъс Бужа от Морската пехота на САЩ, Борис Хаджийски – председател на Сдружението на българските музеи. Беше прочетен поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов.

В програмата на националния форум са включени дискусии относно статута на галериите, нормативната уредба, реставрационно-консервационни лаборатории – иновативни методи и практики и др. В следобедните часове днес Арт Инфо Уеб - Стара Загора ще представи предложението си за изграждане на унифициран стандарт за работа в музеи и галерии и достъп до информация.

Участие в срещата вземат представители на над 30 галерии от цялата страна. Тя се организира съвместно от Министерство на културата на Република България, Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович”.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4