Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен е домакин на Втора национална среща на галериите в България

04 април 2016 15:26,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 569
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова откри Втора национална среща на галериите в България, която се провежда от 4 до 6 април в общинската зала Май”.

 

„Особено ми е приятно да Ви приветствам с „добре дошли” в Сливен. На този отговорен форум Вие ще обсъдите Ваши професионални проблеми, ще споделите Вашия опит, ще споделите Ваши постижения. Благодаря на организаторите, пожелавам ползотворна работа на форума и приятни моменти в нашия град”, посочи Чиликова.

Участниците в срещата получиха поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов: „Перспективите и проблемите, които ще бъдат дискутирани от Вас са особено важни и днес в период на нестабилност и съревновавайки се с духа на динамичното съвремие. Убеден съм, че споделянето на идеи и добри практики между професионалисти ще доведе до по-голям публичен интерес и ангажираност, единност на гилдията и мотивираност за сътрудничество”.

В програмата са застъпени проблеми относно Статута на държавните, регионалните и общинските галерии, нормативната уредба, реставрационно-консервационни лаборатории – иновативни методи и практики и др. Арт Инфо Уеб – Стара Загора представи предложението си за изграждане на унифициран стандарт за работа в музеи и галерии и достъп до информация.

В срещата участват представители на над 30 галерии от страната. Гости на събитието бяха областният управител на област Сливен Татяна Петкова, зам.-кметът на община Сливен Стоян Марков, председателят на сдружение „Български музеи” Борис Хаджийски и други.

Организатори са Министерство на културата на Република България, Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович”.

Снимки

.........