Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отчитат успешна акция по кастрация на домашни и дворни кучета и котки в община Сливен

06 април 2016 14:03,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 624
...

При голям интерес премина кампанията за кастрация на домашни и дворни кучета и котки в община Сливен. Тя се проведе от екип от ветеринарни лекари на Анимал Спей Нютър Интернешънъл /ASNI/, под формата на Спейятон (маратон по кастрация). Специалистите споделиха, че са впечатлени от чувството за отговорност на хората от общината и предвиждат още една такава акция през септември.

 

В рамките на четири дни са обработени 222 животни при планирани 200. През първия ден от акцията са кастрирани 19 кучета и 42 котки, през втория - 15 кучета и 46 котки, през третия - 17 кучета и 49 котки и през четвъртия ден - 17 кучета и 17 котки.

 

На животните е извършена лапароскопия, която е безопасен и минимално инвазивен хирургически метод, който не ги травмира и е максимално щадящ, което гарантира по-малко болка и дискомфорт, и бързо възстановяване, посочват специалистите от ASNI.

 

Целта на интервенцията бе да се намали броя на бездомните кучета и котки в Сливен и малките населени места, нараснал заради безконтролното размножаване на домашни любимци, и беше напълно безплатна.

 

Двигатели на акцията и нейни организатори са доброволците Луси Арвайер от Шотландия и Диана Димова от Сливен.

 

Кампанията се осъществи със съдействието на Община Сливен и Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен.

 

 

Снимки

......