Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова участва в Празника на гората

11 април 2016 11:30,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 617
Снимка 1

На 09.04.2016 г. областният управител Татяна Петкова участва в Националната инициатива „Празник в гората“. Събитието, което се проведе в детски кът „Кълвача“ – местност Карандила, беше открито от министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Министърът съобщи, че през 2015 г. са били залесени рекордните 16 000 декара. За тази година се планират 20 000 декара. Изградени и рехабилитирани са били 177 км, а за настоящата се планира изграждането на 271 км горска инфраструктура. За пръв път през тази година в системата на държавните горски предприятия е била въведена електронната система за контрол на дърводобива и извозването на дървесината.

Официални гости, граждани и деца се включиха в засаждането на фиданки. Участие в събитието взе фолклорен детски танцов ансамбъл „Тракийче“, а празникът започна с акапелно изпълнение на песента „Хубава си моя горо”. Децата, присъстващи на празника, имаха възможност чрез интерактивни игри, занимателни разходки и беседи да научат повече за лесовъдската професия и горските екосистеми.

Събитието бе част от празничната програма от „Седмицата на гората“, която тази година се провежда под мотото „Подобри гората“.