» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Татяна Петкова участва в Празника на гората

11 April 2016 11:30,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 628
Снимка 1

На 09.04.2016 г. областният управител Татяна Петкова участва в Националната инициатива „Празник в гората“. Събитието, което се проведе в детски кът „Кълвача“ – местност Карандила, беше открито от министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Министърът съобщи, че през 2015 г. са били залесени рекордните 16 000 декара. За тази година се планират 20 000 декара. Изградени и рехабилитирани са били 177 км, а за настоящата се планира изграждането на 271 км горска инфраструктура. За пръв път през тази година в системата на държавните горски предприятия е била въведена електронната система за контрол на дърводобива и извозването на дървесината.

Официални гости, граждани и деца се включиха в засаждането на фиданки. Участие в събитието взе фолклорен детски танцов ансамбъл „Тракийче“, а празникът започна с акапелно изпълнение на песента „Хубава си моя горо”. Децата, присъстващи на празника, имаха възможност чрез интерактивни игри, занимателни разходки и беседи да научат повече за лесовъдската професия и горските екосистеми.

Събитието бе част от празничната програма от „Седмицата на гората“, която тази година се провежда под мотото „Подобри гората“.