» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Регионална кръгла маса за демографските предизвикателства се проведе в Бургас

14 April 2016 14:22,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 642
Снимка 1

В периода 11-13.04.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева и главен експерт Женя Андонова взеха участие в регионална кръгла маса за обсъждане на демографските предизвикателства, свързани със застаряване на населението.

Форумът бе в рамките на проект „Разработване на Национална цялостна стратегия за активен живота на възрастните хора“, изпълняван от Министерство на труда и социалната политика.

Участие в срещата взеха представители на областните администрации и общини от Югоизточен район, Национален статистически институт, синдикални и работодателски организации, читалища, НПО.

Работата по време на кръглата маса беше разделена в 4 панела, свързани с анализи на специфичните национални и регионални предизвикателства и възможностите за насърчаване на активния живот на възрастните хора в сферата на заетостта, на участието им в обществото и в сферата на самостоятелния живот. Бяха представени и дискутирани възможностите за използване на потенциала на възрастните хора и създаване на капацитет и благоприятна среда за активен живот на възрастните хора на национално и регионално ниво.

Резултатите от шестте кръгли маси по проекта ще бъдат публикувани в сборник и ще послужат за разработването на Национална цялостна стратегия за активен живот на възрастните хора.