» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Меморандум за разбирателство между областния управител и „Надежда и домове за децата” беше подписан в Областна администрация

14 April 2016 14:36,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 783
Снимка 1

На 13.04.2016 г. областният управител Татяна Петкова и Георги Симеонов – изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България”, подписаха Меморандум за разбирателство.

На подписването присъстваха още Веска Вълчева - заместник областен управител, Елена Петкова – национален експерт по детски политики към „Надежда и домове за децата – клон България”, Мария Горанова - регионален координатор на организацията и Женя Андонова - главен експерт в Областна администрация Сливен.

Татяна Петкова приветства гостите с добре дошли и изрази удовлетворението си, че „Надежда и домове за децата“ е партньор на администрацията. Тя припомни, че на 04.06.2015 г. със заповед на областния управител на област Сливен е сформиран Областен координационен механизъм по деинституционализация, който обединява експертизата и ресурсите на заинтересованите институции и организации в област Сливен при решаване на конкретни казуси на деца и семейства в риск. Основната цел на това сътрудничество е превенция на изоставянето, като се подкрепят семейства, които по някаква причина срещат трудности при отглеждане на децата си, за да живеят заедно. От сформирането на координационния механизъм в област Сливен са проведени 4 заседания, дискутирани са успехите и предизвикателствата на приемната грижа, обсъден е конкретен казус, като са предприети необходимите действия за подпомагане на семейството.

Областният управител благодари на екипа на „Надежда и домове за децата – клон България”, както и на експертите от Областна администрация. „Радвам се, че днес подписваме Меморандум за разбирателство, който потвърждава съгласието, постигнато между нас, да работим съвместно и да се подкрепяме в процеса на реализиране на поставените цели в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България“, както и на целите на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен“, каза Петкова.

Георги Симеонов подчерта, че тяхната организация работи винаги в тясна връзка с държавните институции. „Като подкрепяща организация ние сме тук, за да подпомогнем процеса на деинституционализация и усилията на държавата, за да няма нито едно дете, живеещо в институция. Държавата и НПО трябва да си помагаме, за да се случват нещата. Чрез подписването на този Меморандум за разбирателство се валидират добрите намерения на двете страни“, каза той.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5