» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен за първи път с Великденска украса

19 April 2016 11:13,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 789
Сливен за първи път с Великденска украса

В Сливен започна монтиране на Великденска украса пред сградата на Общината и по главната улица на града. В тревните площи се поставят около 30 броя големи Великденски яйца, а едно от дърветата се украсява с около 60 яйца с по-малки размери, които вечер ще бъдат осветявани от два металхалогенни прожектора. Прожекторите са с малка мощност, но с много голямо светоотдаване.

На афиш-колоните се монтират близо 10 мрежести светещи Великденски яйца.

"Украсата се разполага предимно пред сградата на Общината заради изграденото видеонаблюдение и наличието на екипи на общинска охрана, които обхождат района", съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът Пепа Чиликова.

Срокът за приключване на монтажа е до 20 април.

Вътрешността на орнаментите е от стиропор, а обвивката – от гипс. Яйцата са боядисани с екологично чисти бои на водна основа и са украсени от специалисти по аранжировка. Композициите, разположени по земята, се осветяват с лед-лампи с малка мощност. Украсата е изработена за период от два месеца.

Вече има проявен интерес от други общини към украсата в Сливен, каза Чиликова.

Photos

Сливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украса