Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Кермен: В кризисния момент имахме абсолютно адекватно взаимодействие с Община Сливен

20 април 2016 11:43,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 699
Кметът на Кермен: В кризисния момент имахме абсолютно адекватно взаимодействие с Община Сливен

Щети за близо 1000 лева са нанесени в Основно училище "Христо Смирненски" в Кермен след бурята във вечерта на 14 април. Стихията е изпочупила 40 прозорци в учебното заведение, които вече за възстановени и учебният процес от вторник протича нормално. Това съобщи кметът на града Живко Жечев. Той припомни, че училището остана затворено за ученици в петък и понеделник за отстраняване на пораженията от природната стихия.

"Интензивната градушка, дъждът и силната буря унищожиха хиляди декари земеделски посеви от пшеница, ечемик и рапица. Щети има и върху овощните насаждения. Такава буря не е имало в последните 20 години. Нивите изглеждаха като окосени", коментира Жечев. Той каза, че стопаните ще настояват за обезщетения и вече са започнали да подават заявления в общинската служба по земеделие.

Кметът на Кермен отчете добро взаимодействие с ръководството на Община Сливен след бурята. "В кризисния момент имахме абсолютно адекватно взаимодействие с Община Сливен. Още сутринта на следващия ден информирах кмета Стефан Радев за щетите и нещата се решаваха в движение", отбеляза градоначалникът. Той благодари на преподавателите в училището, които са се включили активно при почистването в резултат на изпочупените прозорци, както и на младежите от програмата за младежка безработица за помощта при преодоляване на пораженията в града.

Както вече информирахме, буря връхлетя град Кермен около 19.30 часа в четвъртък. Стихията изкорени дървета, изпочупи клони, отнесе ламаринени покриви и керемиди на автобусни спирки, и частни имоти. Най-пострадало от обществените сгради беше училището, на което бяха изпочупени прозорците.