Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Конкурс за стипендии за студенти от ромски произход

20 април 2016 11:53,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 674

Ромският образователен фонд е фондация със седалище Будапеща, Унгария, чиято основна цел е да спомага за намаляването на огромната разлика в образованието на ромите и неромите чрез политики и програми, които подпомагат качественото образование на ромите, включително десегрегацията на образователната система. Основен приоритет на Ромския Образователен Фонд е да подпомага изработването и осъществяването на образователни политики, които допринасят за включването на ромите в образователната система.

Всяка година Ромският образователен фонд обявява открит конкурс за стипендии за студенти от ромски произход в 16 държави от Централна и Източна Европа. В България, Ромски Образователен Фонд предоставя академична стипендия на над 250 ромски студенти годишно, които се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитирани български университети.

За академичната 2016-2017 година конкурсът за стипендии бе обявен на 8 април 2016 г. с краен срок за кандидатстване 11 май 2016 г.

Допълнителна информация може да получите на следната интернет страница: http://www.romaeducationfund.hu/how-apply-scholarship-1