Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на координационната група към проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”

20 април 2016 15:06,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 658
Снимка 1

На 20.04.2016 г., под председателството на заместник областния управител Веска Вълчева, се проведе заседание на Областната координационна група за подпомагане изпълнението на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

Освен членовете на групата, участие взеха представители на социалните дирекции в областта и на доставчиците, на които е делегирано изпълнението на услугите по проекта на територията на област Сливен.

Заместник областният управител приветства присъстващите и припомни, че на 04.09.2013 г. между УНИЦЕФ, областния управител на област Сливен и кметовете на четирите общини от областта е подписан Меморандум за сътрудничество за изпълнението на проекта. В изпълнение на проекта в област Сливен са създадени услуги по превенция, ресоциализация и реинтеграция и специализирани услуги за деца в риск, деца в конфликт със закона и техните семейства.

Майя Грозданова - консултант „Закрила на детето”, УНИЦЕФ България, обобщи накратко извършеното до момента в рамките на проекта. Тя съобщи още, че на 11 май от 10.00 ч. в Котел и от 14.00 ч. в Нова Загора ще бъдат официално открити съответно Център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа.

Надя Стойкова от Институт по социални дейности и практики, разказа за дейността на Комплекс за услуги за деца в конфликт със закона. Презентира филм с добри практики за функциите на Синята стая, създадена за щадящо изслушване на деца, жертви или свидетели на насилие.

Марияна Бакалска – управител на Център за психологическа подкрепа на деца и семейства – гр. Сливен, представи работата на центъра от създаването му до момента. Общият брой потребители през миналата година е 34, а от началото на тази са 31. Подкрепени са 18 семейства. Представени бяха два конкретни случая на деца с психично страдание, по които специалистите са работили.

Д-р Събина Събева - изпълнителен директор на Международна социална служба – България, представи какво ще извършва Центърът за работа с деца на улицата в гр. Котел. Към момента е назначен мултиетнически екип, който е преминал обучение.

Представените теми породиха задълбочена дискусия. Веска Вълчева апелира за по-голяма активност на организациите, работещи с деца, като ги насочват към разкритите услуги с оглед специализираната подкрепа, която могат да получат от експертите в центровете.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4