Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мозайка от килимни цветя ще краси Сливен през лятото

21 април 2016 10:30,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 693
Мозайка от килимни цветя ще краси Сливен през лятото

Община Сливен ще направи килимно зацветяване с летни цветя, обяви Емилия Кючукова, гл. експерт "Озеленяване" в общинска администрация. Ще бъдат съчетани червен, сребристобял и тъмнозелен цвят със засаждането на Алтернантера, Иризине и Сенецио.

"Ще направим вариант на килимно зацветяване, където се слагат по-голямо количество бройки, режат се и стои като килим", обясни Кючукова.

Тя съобщи, че в началото на месец май, ако времето го позволи, ще бъде направено лятното зацветяване. Избрани са по-ефектни цветя, като Петуния, Бегония, Газания, Вербена, Алтернантера, Иризине, Сенецио, Импасианс, Винка и други.

"Всеки един вид ще има поне по 3-4 разновидности в цвят и ще се насити цялата пешеходна зона, центъра, парк "Юнак", централната алея на стадион "Хаджи Димитър" и кръговите кръстовища. Ако има възможност за поливане, ще бъде зацветена градинката до Дамарския мост и правоъгълниците по булевард "Цар Симеон", обясни специалистът.

Кючукова отбеляза, че ефектът от летните цветя ще се усети след средата на месец май, а към края на месеца би трябвало всички да са цъфнали.