» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Мозайка от килимни цветя ще краси Сливен през лятото

21 April 2016 10:30,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 699
Мозайка от килимни цветя ще краси Сливен през лятото

Община Сливен ще направи килимно зацветяване с летни цветя, обяви Емилия Кючукова, гл. експерт "Озеленяване" в общинска администрация. Ще бъдат съчетани червен, сребристобял и тъмнозелен цвят със засаждането на Алтернантера, Иризине и Сенецио.

"Ще направим вариант на килимно зацветяване, където се слагат по-голямо количество бройки, режат се и стои като килим", обясни Кючукова.

Тя съобщи, че в началото на месец май, ако времето го позволи, ще бъде направено лятното зацветяване. Избрани са по-ефектни цветя, като Петуния, Бегония, Газания, Вербена, Алтернантера, Иризине, Сенецио, Импасианс, Винка и други.

"Всеки един вид ще има поне по 3-4 разновидности в цвят и ще се насити цялата пешеходна зона, центъра, парк "Юнак", централната алея на стадион "Хаджи Димитър" и кръговите кръстовища. Ако има възможност за поливане, ще бъде зацветена градинката до Дамарския мост и правоъгълниците по булевард "Цар Симеон", обясни специалистът.

Кючукова отбеляза, че ефектът от летните цветя ще се усети след средата на месец май, а към края на месеца би трябвало всички да са цъфнали.