Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зам. - кметът Пепа Чиликова откри Националния фестивал "Цветен камертон"

23 април 2016 18:32,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 681
Зам. - кметът Пепа Чиликова откри Националния фестивал "Цветен кемертон"

Заместник - кметът на община Сливен Пепа Чиликова откри 13-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон". Тя приветства гостите и участниците на фестивала, където, по думите й, за пореден път ще се срещнат музиката, таланта и упорития труд. "Убедена съм, че ще чуем уникални изпълнения. Затова пожелавам на журито ползотворна работа, а на публиката - прекрасно изживяване! От името на кмета на общината г-н Стефан Радев и от мое име пожелавам успех на всички участници и нека най-добрият спечели голямата награда", каза зам. - кметът.

При официалното откриване на събитието беше прочетен поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев, в който градоначалникът посочва, че Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" се утвърди като значимо събитие за нашия град, което дава възможност за изява на таланта на младите хора на България. "Пожелавам успех на участниците и нека продължават да дават добър пример на своите връстници, че с много труд и желание всеки може да бъде на тяхното място на сцената. Отправям призив да не забравят, че най-голямата награда за изпълнителя е да спечели публиката, която ще му се отблагодари подобаващо със своите аплодисменти и симпатии. Искрено се надявам всички да изпитат това удоволствие и да имат силата, и волята за по-голяма изява, и реализация в областта на популярната музика! На добър час!", пише в поздравителния адрес.

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" се провежда за 13-ти път в Сливен и в него участват над 100 изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години.

Фестивалът се провежда в рамките на два дни - на 23 и 24 април във Военен клуб - Сливен. Той има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен, както и да стимулира, и подкрепя младите изпълнители, като да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

Организатори на събитието са Община Сливен, Детски комплекс - Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители "Ритъм", Военен клуб - Сливен, Младежки дом - Сливен и Сдружение "Цветен камертон". Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Сред официалните гости на фестивала бяха председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, общински съветници, представители на Община Сливен и Областна администрация, и други институции.