Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на доброволно формирование

27 април 2016 11:15,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 768
Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на доброволно формирование

Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на регистрираното в Националния регистър доброволно формирование „Железни врати” в село Стара река. Това стана на официална церемония в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен. Ключът на специализираната кола беше връчен от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "ПБЗН" в МВР на кмета Стефан Радев.

Гл. комисар Николов изрази увереност, че това, което е започнато, ще бъде доведено до края. "Нека Община Сливен се превърне в една от образцовите общини, да изградим повече доброволни пожарни отряди и да се погрижим повече за хората! Аз вярвам, че когато централна и местна власт, и гражданите се обединят, резултатите се получават". С тези думи гл. комисар Николай Николов се обърна към кмета Стефан Радев при връчването на ключа на пожарния автомобил.

От своя страна градоначалникът каза, че доброволчеството е ценен ресурс за всяка общност и заяви, че е горд с нашите доброволни формирования, в това число и с отряда "Железни врати" в село Стара река. Той посочи, че селото е отдалечено на 60 км от общинския център. "Затова и този автомобил, който получаваме, е толкова важен за предотвратяване и за реагиране при първите последици при евентуални природни бедствия. А първите реакции при бедствия или извънредни ситуации са най-важни", каза той.

Кметът изрази благодарност към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова за взетото решение пожарният автомобил да бъде предоставен на Община Сливен и увери, че стопанисването, обслужването и ползването му, е в ръцете на добър стопанин.

След официалната церемония беше направена демонстрация на гасене на пожар. На събитието присъстваха още областният управител Татяна Петкова, заместник-кметът Стефан Кондузов, началникът на сливенската пожарна Владимир Демирев, представители на общината, на Областната дирекция, на полицията и журналисти.

Снимки

Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на доброволно формирование  Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на доброволно формирование  Община Сливен получи безвъзмездно пожарен автомобил за нуждите на доброволно формирование