Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Противопожарен автомобил получиха доброволците от с. Стара река

27 април 2016 11:23,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 671
Снимка 1

На 27.04.2016 г. главен комисар Николай Николов - директор на ГД „ПБЗН“, връчи ключовете на противопожарен автомобил на кмета Стефан Радев. Това стана на церемония с участието на областния управител Татяна Петкова.

Главен комисар Николов съобщи, че досега 39 противопожарни автомобила, които са били използвани от пожарните служби, са предоставени на доброволни формирования в страната. Автомобилите се предоставят на общини, които могат да ги стопанисват и поддържат. Общо 2471 доброволци в 174 отряда в България са преминали обучение, припознати са от властите, регистрирани са и могат да изпълняват задачи.

Главен комисар Николов благодари на областния управител и на кмета на община Сливен и каза, че само с общите усилия на централната, регионалната и местна власт и с участието на гражданите могат да се постигат резултати. Той изрази увереност, че в област Сливен ще бъдат изградени повече доброволни формирования, защото това е ценен ресурс в помощ на хората.

Комисар Владимир Демирев - директор на РД „ПБЗН“- Сливен, благодари за новата придобивка. Той съобщи, че доброволното формирование „Железни врата“ е създадено през 2014 г., наброява 11 доброволеца, преминали обучение. С този автомобил ще могат да се гасят пожари в района на с. Стара река, който е труднодостъпен за автомобили на пожарната. Доброволците ще извършват първоначалните гасителни действия до пристигането на противопожарните автомобили от общинския център, което отнема около час.

Доброволците от формирование „Железни врата“ направиха демонстрация на придобитите умения.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5