Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Надявам се Общинският съвет да подкрепи предложението за безлихвения заем от държавата

27 април 2016 11:46,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 602
Кметът Стефан Радев: Надявам се Общинският съвет да подкрепи предложението за безлихвения заем от държавата

„Надявам се на предстоящото заседание Общинският съвет да подкрепи предложението община Сливен да поиска безлихвен заем от държавата. Смятам, че в него няма нищо притеснително и драматично. Става дума за една нормална процедура, до която много общини прибягват при взаимоотношенията си с държавата“, каза пред журналисти кметът на община Сливен Стефан Радев.

Той очаква по-скоро да влязат окончателно в сила промените в Закона за публичните финанси, които ще създадат по-структуриран и ясен механизъм за начините, по които държавата подпомага общините, и в същото време налага спазването на финансова дисциплина. „Изчакваме промените в закона, за да направим своите разчети как ще процедираме при новите условия и да продължим с плана си за финансово оздравяване на общината, част от който са облигационната емисия и искането за безлихвен заем от държавата“, каза кметът.

Към момента общината преговаря с потенциални финансови посредници за облигационния заем. Кметът се надява на подписване на договор след празниците.

Той очаква Комисията, която работи по новата Наредба за опазване на обществения ред в общината, да представи своето крайно предложение, което да бъде внесено за обсъждане на сесията на Общинския съвет през май.

27.04.2016 г.