Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет Сливен ще заседава на 28 април

27 април 2016 11:55, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 години, брой четения: 611
ObS

Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 28 април 2016 година от 9 часа в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред са включени за разглеждане и решение 47 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници.

Това обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/. В пресконференцията взеха участие заместник-председателите на Общинския съвет Деян Дечев /БСП/ и Кирчо Димитров /Реформаторски блок/, както и председателят на комисията по символика Мария Григорова / МК „ДОР”/.

Димитър Митев представи основните въпроси, които в четвъртък съветниците ще разглеждат. Сред тях е предложението на кмета Стефан Радев за искане на безлихвен заем за сметка на централния бюджет в размер на 8 000 000 лева за срок от една година.

„Това е възможност, която ни предоставя закона и е съвсем в рамките на нормалното да се възползваме от нея”, каза Митев. По думите му общината има нужда от тези пари, и се надява правителството да ги отпусне в този размер.

На пресконференцията Митев съобщи, че Временната комисия за изработване на проект на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен работи и се очаква на следващата сесия документът да бъде внесен за разглеждане в зала и гласуван.

Сред точките за разглеждане на сесията на 28 април са: Приемане на Наредба за изменение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги и предоставяне на права на територията на община Сливен; Програма за управление на отпадъците на Община Сливен за периода 2015-2020г; Отчет за дейността на общинските дружества; Изменение и допълнение в Наредбата по символика.

Мария Григорова коментира промените в Наредбата за символиката, които се налагат заради някои неточности и неясноти в сега съществуващия документ на община Сливен. По думите й съществената промяна в Наредбата е продиктувана от искане на институция в Сливен, която желае да постави герба на общината на официалните документи на самата организация. „Сега гербът се поставя навсякъде без санкции, затова решихме, че поставянето му ще става с разрешение на Комисията по символика. За това ще се изисква предварително изготвен проект от автора на герба на Сливен”, каза Григорова.

Сред промените е регламентиране на поставянето на плочи, паметници, символи и други обекти с обществено значение. Това ще става след съгласуване с главния архитект на общината.

Дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от заседанията на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/