» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общинският съвет Сливен ще заседава на 28 април

27 April 2016 11:55, Obshtinski savet - Sliven
Emission of: Municipal Council-Sliven 8 years ago, number of readings: 637
ObS

Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 28 април 2016 година от 9 часа в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред са включени за разглеждане и решение 47 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници.

Това обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/. В пресконференцията взеха участие заместник-председателите на Общинския съвет Деян Дечев /БСП/ и Кирчо Димитров /Реформаторски блок/, както и председателят на комисията по символика Мария Григорова / МК „ДОР”/.

Димитър Митев представи основните въпроси, които в четвъртък съветниците ще разглеждат. Сред тях е предложението на кмета Стефан Радев за искане на безлихвен заем за сметка на централния бюджет в размер на 8 000 000 лева за срок от една година.

„Това е възможност, която ни предоставя закона и е съвсем в рамките на нормалното да се възползваме от нея”, каза Митев. По думите му общината има нужда от тези пари, и се надява правителството да ги отпусне в този размер.

На пресконференцията Митев съобщи, че Временната комисия за изработване на проект на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен работи и се очаква на следващата сесия документът да бъде внесен за разглеждане в зала и гласуван.

Сред точките за разглеждане на сесията на 28 април са: Приемане на Наредба за изменение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги и предоставяне на права на територията на община Сливен; Програма за управление на отпадъците на Община Сливен за периода 2015-2020г; Отчет за дейността на общинските дружества; Изменение и допълнение в Наредбата по символика.

Мария Григорова коментира промените в Наредбата за символиката, които се налагат заради някои неточности и неясноти в сега съществуващия документ на община Сливен. По думите й съществената промяна в Наредбата е продиктувана от искане на институция в Сливен, която желае да постави герба на общината на официалните документи на самата организация. „Сега гербът се поставя навсякъде без санкции, затова решихме, че поставянето му ще става с разрешение на Комисията по символика. За това ще се изисква предварително изготвен проект от автора на герба на Сливен”, каза Григорова.

Сред промените е регламентиране на поставянето на плочи, паметници, символи и други обекти с обществено значение. Това ще става след съгласуване с главния архитект на общината.

Дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от заседанията на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/