Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният съвет по условия на труд почете жертвите на трудови злополуки

28 април 2016 11:48,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 602
Снимка 1

28 април е обявен за Световен ден на безопасност и здраве при работа. Целта е да се насочи вниманието на правителства, работодатели и работници към важността на проблемите по безопасност на труда и да се подчертае необходимостта от предотвратяване на трудови злополуки и влошено здраве чрез социален диалог и тристранно сътрудничество.

Темата на кампанията тази година е „Стресът на работното място - колективно предизвикателство“. Тя е изключителна важна, защото стресът на работното място често се пренебрегва от българската общественост, но води до тежки последици - диабет, високо кръвно налягане, неврологични заболявания.

В България през 2015 г. има 85 смъртни трудови злополуки при общо 2880 регистрирани трудови злополуки. В световен мащаб над 2 милиона годишно си отиват от трудови злополуки, а над 160 хиляди ежедневно страдат от трудови злополуки, от инциденти на работното място.

В област Сливен през 2015 г. са регистрирани общо 63 злополуки, 61 от тях са признати за трудови, а 50 са станали на самото работно място - през време и по повод на извършваната работа. Две са злополуки със смъртен изход. От допуснатите през 2015 г. злополуки, към настоящия момент няма такива с определена инвалидност от ТЕЛК.

По този повод пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в градинката пред „ПЕЧ“ бяха положени цветя. В поклонението участваха областният управител Татяна Петкова, заместник областният управител Веска Вълчева, членове на Областния съвет по условия на труд, представители на синдикатите, Дирекция „Инспекция по труда“, Териториално поделение на НОИ, граждани.

Снимки

Снимка 2