Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа среща на партньорите по проект „Устойчиво използване на регионалните фондове за природата” („SURF-Nature”)

31 март 2010 16:52,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1210
среща

Във връзка с изпълнението на проект SURF г-н Пейчо Пейчев - заместник областен управител, и г-жа Антония Сивева – главен експерт в отдел „Регионално развитие”, участваха в първата среща на партньорите по проекта. Тя се проведе на 25 и 26 март 2010 г. в Барселона.

На срещата беше дискутирано и постигнато споразумение по административните въпроси и въпросите на транснационалното управление, които стоят в основата на успешното партньорство. Водещият партньор - Федералната агенция по околна среда на Австрия, възложи управлението на проекта на WWF-Германия. WWF е една от най-големите и най-ефективни международни природозащитни организации, която работи в близо 100 държави, включително и в България. Скорошни нейни кампании у нас са: „Часът на земята”, „Гората не е само дървесина”, „Национален ден на природните паркове” и др.

На срещата бяха представени матриците /стандартизирани модели/, чрез които да се направи анализ на оперативните програми, финансирани от Европейския фонд за регионално развитие в сферата на биоразнообразието и природното наследство по отношение на тяхното качество и изпълнение. Представени бяха още и матриците за анализиране на примери за проекти, чрез които да се идентифицират и разработят пет техники за добри практики по специфични теми за финансиране: зелена инфраструктура; устойчив туризъм; екологично образование; горско биоразнообразие; управление на Натура 2000. Ще бъдат извършени и много мероприятия за популяризиране и разпространение на резултатите от проекта, както и ще бъдат изготвени и отпечатани множество материали, насоки и ръководства.

Беше обсъден подробен работен график за предстоящите за изпълнение дейности от страна на партньорите.

В допълнение към горните дейности, общи за всички 14 партньори, Областна администрация Сливен ще организира и проведе обучителна сесия в началото на 2012 г. По предварителен план обучителната сесия има за цел да обучи националните, регионални и местни заинтересовани страни и правещите политиката как да подобрят регионалните политики и практики. Специфичната тема ще бъде избрана сред вече споменатите по-горе теми в зависимост от потребностите на заинтересованите страни.

Освен това Областна администрация е поела ангажимент да разработи и издаде тематична брошура с работно заглавие „Националните оперативни програми – инструмент за изпълнението на проекти за опазване на биоразнообразието и природното наследство”.

Снимки

срещасрещасреща