» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Център за обществена подкрепа отвори врати в Нова Загора

11 May 2016 15:43,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 578
Снимка 1

На 11.05.2016 г. в гр. Нова Загора беше открит Център за обществена подкрепа. Сред официалните гости беше заместник областният управител Веска Вълчева, а лентата на новия център прерязаха кметът на общината Николай Грозев и Мария Хесус Конде - представител на УНИЦЕФ за България.

Новата услуга, създадена с подкрепата на УНИЦЕФ, отваря врати като държавно делегирана дейност, насочена към подкрепа на децата в община Нова Загора. Центърът ще предоставя услуги, насочени към: предотвратяване на раздялата на деца от техните семейства, превенция на насилието и отпадане от училище, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на осиновители, превенция на антисоциалното поведение и консултиране и подкрепа на деца в конфликт със закона.

УНИЦЕФ предоставя финансиране за ремонт и оборудване на Центъра и осигурява обучение на екипа. Финансирането от УНИЦЕФ възлиза на 140 000 лева. Домашният уют за Центъра за обществена подкрепа е предоставено от предоставен от българското представителство на световноизвестна шведска фирма. Управлението на Центъра се осъществява от Община Нова Загора.