Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Даден беше официален старт на кампанията „Да изчистим България заедно“ - 2016

12 май 2016 12:52,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 569
Снимка 1

На 11.05.2016 г., в Университетската ботаническа градина в София, лица от ефира на bTV, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, представители на Министерството на земеделието и храните и това на младежта и спорта, областни и общински администрации, НПО, бизнеса и медиите обявиха официален старт на 6-тото поред издание на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”.

Там беше и областният управител на Сливен Татяна Петкова. Пред присъстващите тя подчерта, че вече 5 години в област Сливен успешно се обединяват усилията на държавна, местна власт и гражданското общество за почистване на прекрасната природа на областта. Резултатите, които се постигат, поставят област Сливен сред най-активните участници в кампанията. За това Татяна Петкова получи грамота от организаторите на кампанията.

Кампанията за голямото чистене тази година ще е на 4 юни, за да посрещнем Световния ден на околната среда – 5 юни „на чисто“. С тези думи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева призова българите да се включат в кампанията, в която МОСВ за пета поредна година е основен партньор. Като такъв министерството ще осигури 40 000 комплекта чували и ръкавици за нуждите на доброволците, както и ваучери за гориво в размер на близо 80 000 лв., които ще се използват само в деня на акцията. И тази година от министерството се ангажираха транспортираните до депата отпадъци по време на голямото чистене да не бъдат облагани с такси.

Снимки

Снимка 2