» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител приветства академичния състав и студентите по случай 30-годишнината на ИПФ-Сливен

17 May 2016 11:33,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 754
Снимка 1

На 16.05.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържественото събрание-концерт в Драматичен театър „Стефан Киров“ по повод 30-годишнината на Инженерно-педагогически факултет – Сливен към Технически университет – София.

„Вече 30 години факултетът е място, където се срещат амбициите, въображението и труда на студентите с модерните инженерни знания, поднесени с вещина от преподавателите. Години, през които учебното заведение израсна, утвърди се, модернизира се и достигна европейските образователни стандарти“, каза Татяна Петкова в приветствието си към академичния състав и студентите на сливенския ВУЗ.

На студентите тя каза, че имат привилегията да се учат в първия промишлен град на Възрожденска България, прераснал във водещ промишлен център в наши дни. Областният управител ги призова да развиват традициите и да ги пренасят в бъдещето. „Убедена съм, че където и да се намирате, ще бъдете отворени към новостите, към знанията, ще се усъвършенствате и ще работите за просперитета на България“, каза още тя.

На основателите на учебното заведение, с чиито усилия е създаден Инженерно-педагогически факултет в Сливен, Татяна Петкова изказа благодарност. Тя благодари и на техните следовници – настоящите преподаватели, с чиито труд учебното заведение се е утвърдило като място за получаване на образование по съвременни специалности, като място за обучение на конкурентноспособни млади специалисти. Тя им пожела да продължават да подтикват към творчеството и любознателност студентите и да изграждат знаещи, можещи и мислещи професионалисти.

На всички областният управител пожела много здраве, благополучие, силна воля и все по-големи успехи.

Бяха отправени приветствия от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на образованието Меглена Кунева, а благослов произнесе Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Гости на тържественото събрание-концерт бяха Явор Нотев – заместник-председател на Народното събрание, заместник-министърът на образованието Красимир Киряков, преподаватели и студенти, граждани.