Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА 24 май

23 май 2016 06:00,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 610
Снимка 1

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!

На този най-красив български празник - празник на духовното извисяване и на стремежа към наука, образование и култура, ние отдаваме заслужена почит пред паметта на светите братя Кирил и Методий – създатели на нашата азбука. От разстоянието на времето оценяваме значимостта на тяхното велико дело както за нас, българите, така и за цяла Европа.

Днес с уважение отправям благодарност към всеки един български учител, който с ум, сърце, воля и търпение обучава и възпитава нашите деца – бъдещето на нацията, съхранява идентичността ни, културата и родния език. Бъдете живи и здрави!

Скъпи ученици, стремете се упорито и целенасочено към знания и умения, подготвяйте се за бъдещето. С вашите усилия България ще пребъде. Бъдете здрави и успешни и винаги носете в сърцата си език и родина!

Уважаеми учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, поздравявам ви с днешния светъл празник! Желая ви крепко здраве, вдъхновение, енергия и всеотдайност!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ТАТЯНА ПЕТКОВА

Областен управител на област Сливен