Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Процесът на разработване на „Регионално прединвестиционно проучване“ за територията на ВиК-Сливен представиха днес

19 май 2016 17:18,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 543
Снимка 1

На 19.05.2016 г. в Областна администрация Сливен беше представен процесът на разработване на „Регионални прединвестиционни проучвания /РПИП/ за обособени територии, обслужвани от ВиК операторите в Бургас, Сливен и Шумен“. Присъстваха областният управител Татяна Петкова, заместник областният управител Камен Костов, представители на общините в област Сливен – членове на Асоциацията по ВиК, управителят на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев и експерти от Областна администрация Сливен.

Консорциум ДЗЗД „РПИП ВиК Бургас, Сливен, Шумен“ е избран от МРРБ за изпълнител при проведена открита процедура за обществена поръчка. Финансирането е с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Днес екип на консорциума представи процеса и сроковете за изготвяне на РПИП.

Процесът е разделен на три фази. През първата, която трябва да завърши в края на тази година, ще бъдат събрани данни и направени анализи и измервания. През втората фаза ще бъдат предадени прединвестиционните проучвания, ще бъде предаден Формуляр за кандидатстване за европейско финансиране за проектите в агломерациите на 10 000 е.ж. и ще бъдат изготвени идейни проекти за линейна ВиК инфраструктура в обхвата на инвестиционното намерение. До края на юли 2018 г. трябва да приключи и третата фаза – изготвяне на прединвестиционните проучвания за агломерации под 10 000 е.ж.

На днешната среща беше постигнато съгласие относно важността от сътрудничество между консорциума, общините и ВиК-Сливен, за да бъде приключен успешно проектът в кратките срокове. Областният управител призова за активност, за да могат да се използват пълноценно средствата от европейските фондове, насочени към подобряване качеството на живот на гражданите на област Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5