Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен награди с плакет училището в с.Гавраилово по повод 150 години от основаването му

19 май 2016 18:50,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 564
...

Кметът на Сливен Стефан Радев награди с почетен знак – плакет на град Сливен ОУ „Найден Геров” в село Гавраилово, община Сливен, по повод 150 години от създаването му.

Наградата от името на кмета връчи неговият заместник Румен Иванов днес на юбилеен концерт по случай годишнината и 24 май - Деня на българската просвета и култура. Тържеството се състоя в салона на читалище "Слънце - 1928" в селото.

"Със заповед на кмета Стефан Радев, училището в село Гавраилово е удостоено заради дългогодишната си дейност и принос в развитието на образованието. Наградата освен признание за всички учители, е и към всички жители на Гавраилово”, посочи Румен Иванов

„Век и половина училището носи с достойнство името на своя патрон Найден Геров - български писател, езиковед, фолклорист и общественик. Вие сте не само част от историята на това училище, но и част от неговото бъдеще. През двадесет и първи век ще успеят тези, които са образовани, владеят езика на чужди народи и успешно са усвоили съвременните технологии”, се казва в поздравителния адрес от кмета на Сливен до ръководството, учителите и учениците на ОУ „Найден Геров”.

Директорката Мадлена Георгиева произнесе слово за историята на училището и за мястото на патрона Найден Геров, по чиято инициатива за първи път в България се празнува Денят на братята първоучители Кирил и Методий. Бяха получени поздравителни адреси от президента на РБългария Росен Плевнелиев, министърката на образованието Меглена Кунева, от Народното събрание, областния управител на Сливен, кмета на Гавраилово и ръководството на читалището в селото.

Празничните прояви са започнали на 16 май с две гостуващи изложби „Възрожденецът Найден Геров” и „Съкровище на словото”, както и фотоизложба за историята на училището. Състояла се е среща на поколенията на която са били наградени изявени през тази учебна година ученици. Провели са се спортни игри и състезания. Наградени са ученици за постигнати високи резултати в спорта през учебната година. Днес бе ден на талантливите ученици, също с много награди.

В ОУ "Найден Геров" през юбилейната година има 220 ученици от 1 до 8 клас и 19 деца в подготвителна група. Те се обучават от 25 преподаватели, заедно с възпитателите, съобщи директорката на училището Мадлена Георгиева.

Снимки

............