Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първи Детски панаир се състоя на градския площад в Сливен

28 май 2016 17:05,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 778
...

В Сливен днес на площад „Цар Освободител” се състоя първото издание на Детския панаир, създаден от фондация Изиарт. Събитието се организира от община Сливен по случай Международния ден на детето - 1 юни.

„Радвам се, че празникът стана така, както го предвиждахме. Получи се едно забавление за децата и за родителите. Ние всички сме едни пораснали деца, пазим детското в себе си и се надявам наистина да е удоволствие за всички днешният ден”, посочи заместник-кметът по хуманитарните въпроси в община Сливен Пепа Чиликова.

Събитието включва културно-образователни инициативи, които се провеждат през целия ден. Организирани са работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, плетене на гривни, изработване на маски, на скици с национални носии. Освен в ателиетата децата се включиха и в две игри– в Регионалния исторически музей и в художествената галерия „Сирак Скитник” в Сливен.

„Фестивалът започна преди пет години и е най-големия подобен в България, и като концепция може би в света. Децата имат безплатен достъп до ателиета и по един забавен начин се запознават с местните музей, сподели създателката на детския панаир Станка Желева.

На площада беше показана и истинска пожарна кола, която малчуганите разглеждаха с голямо вълнение и заедно с пожарникарите участваха в демонстрация на гасене на пожар.

На импровизирана сцена децата на Сливен показаха своите таланти и спортни умения. Освен това ученици от Националната художествената гимназия в Сливен и аниматори от средновековната крепост „Туида” помагаха в ателиета.

В концертната програма участваха балет „Барби”, с художествен ръководител Силвия Терзиева, поп и рок клуб „Ритъм”, с вокален педагог Елена Пеева, гимнастичките на Галина Костадинова. Театрална формация, с ръководител Борислава Русева, представи „ Приказка в ла минор”. Концерт изнесе детският фолклорен ансамбъл „Тракийче”.

 

Снимки

...........................