Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен получи покана да гостува на празника на Воронеж

29 май 2016 19:37,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 600
...

Консулът на Русия във Варна Сергей Лукянчук отправи покана на кмета Стефан Радев и делегация от общината, да гостуват в град Воронеж. Поканата е за 17 септември - празник на побратимения на Сливен руски град.

„Надявам се, че ще можем да организираме това пътуване. Аз също поканих кмета на Воронеж да присъства на празника на Сливен и това да бъде активно подновяване на връзките на двата града. Воронеж е един индустриален град, който прилича на Сливен като профил, въпреки че е доста по-голям. Има много неща, които да заимстваме едни от други. Контактите са много полезни и за единия град, и за другия град”, посочи кметът Стефан Радев.

Преди два месеца в Сливен Сергей Лукянчук и кметът Стефан Радев обсъдиха възможностите за сътрудничество и културен обмен на побратимените градове. Двамата споделиха мнение, че между Русия и България има традиции, общи културни и икономически интереси, които трябва да продължат.

Консулът на Русия във Варна Сергей Лукянчук е в Сливен по повод провеждането на заключителния етап на деветия национален фестивал на руската песен и танц. В него участват над 70 колективи и индивидуални изпълнители от Сливен, Кърджали, Ямбол, Нова Загора, Разград, Ловеч, Силистра, Попово, Черноморец и други градове в страната. Организатори на проявата са Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и община Сливен, с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Руски културно-информационен център, МКДЦ „Дом на Москва в София” и федерация „Съюз на съотечествениците”.

Снимки

......