Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в първата среща от кампанията „Заедно в превенцията с престъпността“

30 май 2016 11:49,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 700
Снимка 1

На 27.05.2016 г. областният управител Татяна Петкова участва в първата работна среща от кампанията „Заедно в превенцията с престъпността“, която се проведе в Ямбол. Кампанията е съвместна инициатива на МВР и Националното сдружение на общините

Участваха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Лилия Борисова, както и областни управители, кметове, структури на МВР и териториални структури на изпълнителната власт от Югоизточен район.

Министър Бъчварова каза, че целта е на място да се анализира ситуацията с битовата престъпност, да се вникне в особеностите и да се ангажират институциите и властите на местно ниво за предприемане на мерки за ограничаване на проявите на битова престъпност. Направеният задълбочен анализ показва, че този проблем не може да бъде решен единствено от МВР, тъй като в него има дълбоки и исторически насложени социални, образователни, демографски и др. фактори. „Затова искаме да работим в синхрон с местните власти и с държавните институции, да сменим подхода и политиката – тя да е с акцент върху превенцията и да я осъществяваме на широк фронт, в екипност с всички държавни институции“, каза вътрешният министър.

Тя съобщи, че на централно ниво е изготвен план с 113 мерки, предоставени от всяко министерство и институция. Намерението е по аналог да се разработи този модел във всяка област и община.

Министър Бъчварова постави конкретни задачи на кметовете и полицейските началници. До две седмици във всяка община трябва да се сформират комисиите по обществен ред и сигурност и да се изработят планове за тяхната дейност.