Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Футболист от квартал „Надежда“ в Сливен ще участва в Световно първенство в Шотландия

02 юни 2016 11:04,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 629
Футболист от квартал „Надежда“ в Сливен ще участва в Световно първенство в Шотландия

24-годишният Исус Георгиев от сливенския ромски квартал „Надежда“ е включен в националния „Отбор на надеждата“ и ще участва в 14-то Световно първенство по футбол за бездомни хора в Шотландия. За това информира кметският наместник на квартал „Надежда“ Диана Делчева.

 

„Много съм доволна, че момче от Сливен е включено в националния малцинствен отбор. В квартал „Надежда“ има много качествени хора, на които трябва да се даде шанс за развитие. Пожелавам успех на Исус и неговите съотборници. Хора като тях дават положителен пример и носят промяна сред общността си“, каза Диана Делчева.

 

Исус Георгиев е първият представител от Сливен в „Отбор на надеждата”. Неговото включване се е случило със съдействието на Диана Делчева, която се е свързала със селекционера на отбора Виктор Кирков с молба да се увери в качествата на младия футболист.

Тимът ще участва в първенството по покана на фондация Homeless World Cup. Надпреварата ще се проведе от 10 до 16 юли на площад „Джордж Скуеър” в Глазгоу.

В турнира ще участват 48 мъжки и 16 дамски отбора от 51 страни.

Фондация Homeless World Cup, подкрепяна от УЕФА и ООН, всяка година организира световно първенство за бездомни хора. По-големият брой от играчите променят живота си към по-добро, изграждат самочувствие и мотивация за развитие, отхвърлят зависимостта от наркотици и алкохол, получават работни места, жилище, образование, обучение, за да станат футболисти, треньори и социални работници.

 

На снимката: Исус е на първия ред - вторият от ляво надясно.