Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Натрупаните задължения на общината за чистота ще забави смяната на контейнерите за смет в Сливен

02 юни 2016 11:10,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 604
Натрупаните задължения на общината за чистота ще забави смяната на контейнерите за смет в Сливен

„Натрупаните задължения към фирмата, която се занимава с чистотата, ще забави смяната на контейнерите за смет в Сливен и общината“, заяви кметът Стефан Радев в отговор на журналистически въпрос.

Той информира, че искането на Община Сливен за подмяна на контейнерите за смет надвишава 1 милион лева.

„При условие, че дължим над 5 млн. лева на фирмата по чистота, е ясно, че ентусиазмът да се поставят нови контейнери не е голям", каза още той. Кметът коментира, че проектът за подземните контейнери за смет от преди няколко години не е финализиран. Има неразплатена част по изпълнението му, а някои от строителните работи са без разрешителни.

Помолен да коментира и новата Наредба за обществения ред на територията на обшина Сливен относно забраната за движение на превозни средства с животинска тяга в града, Стефан Радев заяви, че към момента е твърде рано да се прави анализ относно ефекта й. "Ще има период, в който ще се види как ще се прилага тя. Едва след това ще могат да се правят анализи за ефекта от нея. Смятам, че сега е твърде рано", каза той. По думите му, що се отнася до изискванията, за него посоката е правилна.

„Критерият, е дали по-големият интерес - този на общността, надделява над личния интерес, и ако е така, регулациите и нормите трябва да защитават по-големия обществен интерес. Не винаги е лесно, не винаги е гладко, но според мен трябва да държим посоката и правилния път", каза още градоначалникът.