Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

37 заявки на работодатели от областта получават европейско финансиране за осигуряване на заетост на трайно безработни

03 юни 2016 15:18,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 594
Снимка 1

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен на свое заседание на 03.06.2016 г. разгледа, оцени и класира подадените заявки за участие на работодатели по проект „Обучение и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. /ОП РЧР/. Заседанието се проведе под председателството на областния управител Татяна Петкова.

В началото Гергана Костадинова - началник отдел „Услуги по заетостта“, Дирекция „Регионална служба по заетостта“ - Бургас, представи информация за схемата.

Членовете на комисията оцениха и класираха проектите съобразно критерии, които са разписани в утвърдена от министъра на труда и социалната политика Методика за подбор и оценка на заявки от работодатели, кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост“ по ОП РЧР.

Разгледани бяха общо 201 броя заявки на работодатели от област Сливен. В резултат на извършената оценка и на базата на получените точки, Постоянната комисия по заетост класира и предлага за финансиране в рамките на определения за областта финансов ресурс 37 заявки на работодатели от областта. Комисията състави и резервен списък, включващ още 30 работодатели, подали заявки по процедурата, за които не достига финансиране.

Приоритетните целеви групи по схемата са безработни лица с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в дирекциите „Бюро по труда” от 12 и повече месеца и безработни лица на възраст над 54 години. Съгласно изискването на схемата най-малко половината от наетите лица при един работодател трябва да са от някоя от приоритетните целеви групи. Максималният брой лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е шест. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4