» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

37 заявки на работодатели от областта получават европейско финансиране за осигуряване на заетост на трайно безработни

03 June 2016 15:18,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 601
Снимка 1

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен на свое заседание на 03.06.2016 г. разгледа, оцени и класира подадените заявки за участие на работодатели по проект „Обучение и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. /ОП РЧР/. Заседанието се проведе под председателството на областния управител Татяна Петкова.

В началото Гергана Костадинова - началник отдел „Услуги по заетостта“, Дирекция „Регионална служба по заетостта“ - Бургас, представи информация за схемата.

Членовете на комисията оцениха и класираха проектите съобразно критерии, които са разписани в утвърдена от министъра на труда и социалната политика Методика за подбор и оценка на заявки от работодатели, кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост“ по ОП РЧР.

Разгледани бяха общо 201 броя заявки на работодатели от област Сливен. В резултат на извършената оценка и на базата на получените точки, Постоянната комисия по заетост класира и предлага за финансиране в рамките на определения за областта финансов ресурс 37 заявки на работодатели от областта. Комисията състави и резервен списък, включващ още 30 работодатели, подали заявки по процедурата, за които не достига финансиране.

Приоритетните целеви групи по схемата са безработни лица с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в дирекциите „Бюро по труда” от 12 и повече месеца и безработни лица на възраст над 54 години. Съгласно изискването на схемата най-малко половината от наетите лица при един работодател трябва да са от някоя от приоритетните целеви групи. Максималният брой лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е шест. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4